ماجرای کانال‌های تلگرامی انتشار عکس‌های زنان | اخاذی و جذب مخاطب با تصاویر خصوصی

  • کد خبر: ۴۳۰۵۱۲
  • ۲۳ تير ۱۴۰۵ - ۱۳:۰۶
ماجرای کانال‌های تلگرامی انتشار عکس‌های زنان | اخاذی و جذب مخاطب با تصاویر خصوصی
چندکانال تلگرامی با هدف اخاذی و جذب مخاطب عکس‌های پروفایل تلگرام و واتساپ و اینستاگرام زنان را منتشر می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کانال تلگرامی که پیش از این حدود ۴ هزار و ۸۰۰ عضو داشت و تصاویر شخصی زنان ساکن شهر‌های مختلف را همراه با متن‌های توهین‌آمیز منتشر می‌کرد، از ساعت ۳ بامداد امروز (دوشنبه ۲۲ تیر) فعالیت خود را با تمرکز بر دختران خرم‌آبادی از سر گرفت.

فعالیت این کانال در شرایطی بیشتر شد که طی روز‌های گذشته چند کانال تلگرامی در ملایر هم با روش مشابه، بعد از انتشار تصاویر افراد همراه با توهین و تهدید از قربانیان اخاذی کرده بودند. دو مورد از این کانال‌های ملایری مسدود شده و پلیس از دستگیری عوامل مرتبط با آنها خبر داده است.

به گفته پلیس فتا، بسیاری از این کانال‌ها با هدف جذب مخاطب، تصاویر را از پروفایل‌ها، صفحات اینستاگرام زنان و کانال‌های زنجیره‌ای دیگر کپی و بازنشر می‌کنند.

این کانال لرستانی، تا ساعت ۱۲ ظهر (در کمتر از ۹ ساعت)، بیش از ۲۳ هزار عضو جدید جذب کرد؛ رشدی حدود ۴۶۰ درصدی که به معنای ۵.۶ برابر شدن تعداد ممبر‌های آن بود. پس از افزایش سریع فعالیت کانال، پلیس لرستان با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد ادمین این کانال با دریافت رمزارز از خانواده‌ها اقدام به اخاذی می‌کند.

ماجرای کانال‌های تلگرامی انتشار عکس‌های زنان | اخاذی و جذب مخاطب با تصاویر خصوصی

در همین فاصله هزاران تصویر (اغلب از عکس‌های پروفایل و اینستاگرام زنان و گاه مردان) منتشر و کانال در ساعت ۱۵:۱۲ امروز از دسترس خارج شد. ادمین بلافاصله یک کانال دیگر با سازوکار مشابه ایجاد کرد که بار دیگر این کانال هم در کمتر از ۱۵ دقیقه به بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ عضو رسید.

سرهنگ جواد مختاررضایی، معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا، با اشاره به دستگیری تعدادی از عوامل اصلی و مرتبط با پرونده ملایر گفت: «سه نفر از بازداشت‌شدگان، ادمین‌های این کانال‌ها بودند و سایر افراد در نقش ارسال‌کننده محتوا فعالیت داشتند. این افراد که در بازه سنی نوجوان تا جوان قرار داشتند، در کانال‌های مجزا اقدام به انتشار محتوا می‌کردند.»

زنجیره کانال‌هایی که علیه زنان شروع به انتشار عکس می‌کنند از سال قبل شکل گرفته است. این مقام انتظامی با اشاره به سوابق این نوع پرونده‌ها اعلام کرد: «در موارد مشابه، ادمین‌های کانال‌ها سنین پایینی دارند؛ به طوری که در پرونده سال گذشته در مازندران، دو ادمین دختر نوجوان در یکی از استان‌های جنوبی کشور شناسایی و بازداشت شدند. همچنین یک پرونده هم در خوزستان داشتیم. اگر تعداد کل کانال‌های شهر‌ها به تعداد انگشت‌های یک دست هم باشد زیاد است، اما در حال حاضر با اقدامات پلیس و عوامل کانال‌های دیگر در شهر‌های دیگر تحت تعقیب قرار دارند.

به گفته پلیس فتا بخشی از محتوای این کانال‌ها در حال حاضر تصاویر ارسالی از سوی شرکای عاطفی سابق پس از قطع رابطه است که با انگیزه انتقام‌جویی اقدام به این کار می‌کنند:

این کانال لرستان در توضیحات خود پیش‌دستی کرده و به روسی و خطاب به پاول دوروف نوشته است که اصلا هیچ محتوای جنسی منتشر نمی‌کنند. از محدوده قوانین تلگرام خارج نمی‌شوند و اگر گزارشی به دست آنها رسیده بابت این است: «افرادی نمی‌خواهند ما پیشرفت کنیم و از روی حسادت، به‌طور مداوم کانال را گزارش می‌کنند.»

این کانال پیش از صبح امروز عکس دختران ساکن شهر‌های دیگر هم منتشر می‌کرد و تا امروز ۷۹۵۳ پست حاوی عکس آنها منتشر کرده است.

سرهنگ مختاررضایی درباره کانال ملایر توضیح داد: «شگرد اصلی این کانال‌ها اخاذی مالی از قربانیان بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد متهمان در قبال عدم انتشار تصاویر، درخواست واریز وجه یا ارز دیجیتال می‌کردند.»

با این حال کانال‌های شهر‌های دیگر که با همین روش انتشار عکس‌های عمدتا دختران شروع به جذب عضو می‌کردند به کار خود ادامه داده‌اند. به گفته یکی از شهروندان لرستانی در حال حاضر کانال‌هایی علیه دختران بوکانی، بروجردی، کرمانشاهی فعال هستند.

وی وضعیت شکل‌گیری این جرایم را این گونه توصیف کرد: «برخی افراد تصاویر زنان را جمع‌آوری و در کانال‌ها منتشر می‌کنند و ضلع بعدی که متاسفانه بسیار نگران‌کننده است، استقبال و عضویت مردم در این کانال‌هاست؛ امری که موجب رشد این پدیده شده و با انهدام یک کانال، بستر برای تاسیس کانالی دیگر فراهم می‌شود.»

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا تصریح کرد: «با توجه به بافت فرهنگی برخی مناطق آسیب‌پذیری دختران بسیار بالاست؛ متاسفانه به دلیل ترس از آبرو، بسیاری از قربانیان یا خانواده‌های آنها به جای مراجعه به قانون، به خواسته‌های اخاذان تن می‌دهند، تصاویر بیشتری به آنها واگذار می‌کنند، مبالغ سنگینی پرداخت کرده یا دست به اقدامات آسیب‌زا می‌زنند.»

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا با تاکید بر این که پلیس فتا به شکایات رسمی رسیدگی می‌کند، خطاب به دختران و خانواده‌های آسیب‌دیده گفت: «کل تلاش پلیس فتا برای رسیدگی به پرونده‌ها در فضای امن است.»

وی در پایان با تاکید بر لزوم هوشیاری شهروندان خاطرنشان کرد: «در صورت مواجهه با هرگونه اخاذی، در همان لحظه اول ارتباط خود را با فرد قطع کنید، به هیچ وجه پول یا تصویر جدیدی ارسال نکنید و سریعاً شکایت خود را ثبت کنید. پلیس فتا تحت هیچ شرایطی هویت قربانیان را فاش نکرده و موضوع را به اطرافیان متهم گزارش نخواهد داد. فرایند شکایت برای افراد زیر ۱۸ سال نیز طبق قانون از طریق ولی قانونی آنها در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام‌پذیر است.»

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.